Prachtig zorgverhaal: ‘Ik heb er een vriendin bij, van 96 jaar oud !’

Prachtig zorgverhaal: ' Ik heb er een vriendin bij, van 96 jaar oud !'

Op Facebook kregen we dit prachtige verhaal doorgestuurd van zorgmedewerker Denise. Wederom heeft ze een indrukwekkend zorgverhaal geschreven. Marjon neemt je mee in haar dagelijks leven als medewerker in de zorg.

Prachtige uitspraken
‘Een pessimist kan dan wel gelijk hebben, maar voor het zover is, heeft de optimist een betere tijd gehad’. Een van de vele mooie uitspraken die ik dagelijks hoor tijdens het invlechten van haar lange, witte, haren. Uitspraken, waar ik als 25 jarige nog veel van kan leren. Mevrouw is meer dan 70 jaar ouder dan ik, dat is een heel mensenleven! Een leven waarin ze veel heeft meegemaakt, leuke en minder leuke dingen. Ze vertelt hier altijd over.

Bewondering
Ik bewonder haar, om al de positiviteit die in haar zit en die ze daarmee uitstraalt. Ondanks zware en heftige gebeurtenissen, ziet ze altijd het goede in dingen en blijft ze het zonnetje in huis. Als je bij haar bent geweest, is je dag altijd weer goed. We lachen, maken grapjes, houden elkaar voor de gek en ‘ouwehoeren’, zoals haar zoon dat altijd zo leuk zegt. Als we beginnen met het geven van zorg, zeg ik altijd ‘ga de mee ouw vel’, ze begint dan hard te lachen en noemt zichzelf nog minstens 5 keer ‘ouw vel’ tijdens het moment van zorgen. Ik weet zelf al niet meer hoe we er ooit op zijn gekomen, maar ze vindt het geweldig.

Kortetermijngeheugen 
Mevrouw heeft moeite met het kortetermijngeheugen en vertelt daardoor vaak dezelfde dingen. Ik doe iedere keer weer alsof ik het voor het eerst hoor en dan lachen we er samen hard om. Dat is toch heerlijk? Zo vertelde ze me ooit dat een kindje in de supermarkt zei “jij lijkt wel een meneertje”, omdat ze wat snorhaartjes heeft. Deze scheren wij nu dagelijks weg en dan zeg ik ‘zullen we die opa maar snel weghalen en er weer een omaatje van maken?’ Ze begint dan hard te lachen en gaat er meteen klaar voor zitten. ‘Denise wat kunnen wij het toch goed met elkaar vinden, en dat al vanaf het begin af aan’. Dit is leuk om te horen, ik heb er een ‘vriendin’ bij, van 96 jaar oud! Dit maakt toch dat je iedere dag vrolijk naar je werk kunt gaan!

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen