“Ouderdom is als een bankrekening, je haalt er wat vanaf als je het nodig hebt.”

“Ouderdom is als een bankrekening, je haalt er wat vanaf als je het nodig hebt.”

Een tijdje terug kregen wij een prachtig verhaal doorgestuurd (van een verpleegster), een waargebeurd verhaal waar we allemaal wat van kunnen leren. Lees het verhaal hieronder.

Een man van 92 jaar, klein, zeer trots en goed gekleed, elke ochtend om acht uur op, zijn haren keurig gekamd, verhuist vandaag naar een bejaardenhuis. Zijn vrouw van 70 jaar is pas overleden en daarom moest hij verhuizen. Na vele uren te hebben gewacht in de wachtkamer, glimlacht hij vriendelijk wanneer men hem zegt dat zijn kamer klaar is. Als hij zich met zijn rolstoel naar de lift beweegt, beschrijf ik hem de kleine kamer met het doek dat voor het raam hangt en dat dient als gordijn.

“Ik vind het heel mooi”, zegt hij met het enthousiasme van een jongen van acht jaar, die net een jong hondje heeft gekregen. Mijnheer, u heeft nog niet eens de kamer gezien, wacht eerst eens even.” “Dat heeft er niets mee te maken”, zegt hij. Geluk is iets dat je van tevoren kiest. Of ik mijn kamer mooi vind, hangt niet af van de meubels of van de decoratie. Dat hangt eerder af van hoe ik dingen waarneem.” “Ik heb al in mijn hoofd besloten dat ik mijn kamer mooi vind. Het is een beslissing die ik elke ochtend neem als ik wakker word.”

“Ik heb de keuze om de hele dag in bed te blijven liggen en alle moeilijkheden te gaan tellen van mijn lichaamsdelen waarmee ik problemen heb òf opstaan en de hemel bedanken voor de lichaamsdelen die wel werken.” “Elke dag is een cadeau en zolang ik mijn ogen kan openen, richt ik mij op de nieuwe dag en denk aan alle gelukkige herinneringen uit mijn leven.”

“Ouderdom is als een bankrekening, je haalt er wat vanaf als je het nodig hebt.” “Dus mijn raad aan jou is, lieve meid, veel geluk op je geluks-bankrekening te storten.” “Bedankt nog voor je medewerking en je bijdrage op mijn bankrekening.”, zei de man met een glimlach op zijn gezicht.

 

Reacties: 3

  1. Lieneke schreef:

    Ha, dat is een mooie levenshouding 💖

  2. Richard Nicolaas van Vliet schreef:

    Een mooi verhaal,maar het zou nog mooier zijn als deze aardige,wijze oude man en andere oude mannen en vrouwen in hun eigen huis kunnen blijven.Dat is een Plicht van hun kinderen,familie en medemensen.Bejaarden en Verzorgingstehuizen zouden niet nodig moeten zijn.

Je reactie toevoegen